Wednesday, June 26, 2013

Flowers are all around us

Bruno Mars - Young girls

Hello!
I would like to first apologize for the lack of photos, i found taking pictures really hard this time, don't know why. That day i went on a girls night out with my friend (as much as a 15 year old girls night out can get).
I wore a light blue button up paired with a black flower printed skirt. Decided to wear my loafers even though there is a clashing with prints, the loafers have stars on them and the skirt is with flowers, but when they are delicate and small, i have no problem. I put  the jewelry in my bag because it was soo hot and i don't like to wear rings,necklaces or things like that in summer, and forgot to wear it on the full outfit pics, but the last picture shows what i chose to accessorize with.
Hope you like it.

Здраво!
Прво би сакала да се извинам за недостатокот на слики, овој пат сликањето не ми одеше од рака. Тој ден излегов со другарка на прошетка низ центар и малку десерт во "Ања" .
Jа носев оваа светло сина памучна кошулка, лесна и совршена за овие температури. Ја искомбинирав со црна сукња со цветен принт и лоаферките кои иако малку се судираат со сукњата поради различните принтови, додека се деликатни и мали мислам дека нема проблем.
Накитот е отсутен на првите слики затоа што ми беше во ташната, кога е топло не сакам да носам многу накит, но на последната слика може да го видите мојот избор.
Се надевам ќе ви се допадне.











xoxo Elena.


18 comments:

  1. Многу ми се допаѓа што непрестано употребуваш preppy елементи во твоите комбинации, на начин да не изгледа толку униформирано. :) Овој крој сукњички ти прилега беспрекорно, особено затоа што супер го надополнуваат твојот effortless начин на носење. :) Ми се допаѓа потенцираната половина, каивчето ги спојува кошулката и сукњичката и не се губи во комбинацијата.

    Без грижи за принтот на принт, одлично е изведено. :)

    http://www.makedonskimodenblog.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Можеби стилот можам да си го опишам како preppy со модерни елементи,затоа тие се секогаш дел од комбинациите кои се на блогот, а и во секојдневието :D Мило ми е што ти се допаѓа.

      Delete
  2. Hi there Elena! I love your skirt in this post! A few months you commented on one of my posts saying you tried to follow me but you couldn't. I recently decided to try and start my blog up again but I want to be able to have followers. Could you help me figure out how to turn on google friend connect? I would appreciate it a ton! Thanks!

    xoxo Tomasilienne

    ReplyDelete
  3. This is such a pretty and feminine look.

    xoxo
    Ivy
    http://www.purrpleivy.com/

    ReplyDelete
  4. Babe sorry for not visiting your blog lately, i see i missed a lot of hot stuff!


    kisses,
    Silvia


    http://rock-and-roses.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  5. nice :*
    http://sekymorrison8.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Многу женствено и нежно. Спојот на бои и дезени е одличен, не се секирај. Ја потпишувам Мери, твоите комбинации го имаат тој заеднички знак. Одлична комбинација, одвај чекам уште :)

    ReplyDelete
  7. loved your blog, followed, follow back? xx

    ReplyDelete