Sunday, December 13, 2015

Meow



Hello again!
As you can see, I am a cat now. It all started on a cold November night when i was browsing the webs for one purpose only: shopping! I stumbled upon this bowler hat and I thought "Hmm can I pull this hat off? Might as well try." And a month later here we are. I was going to buy some cat tights as well but I had to stop myself from buying all cat themed things on the internet. For this post decided to go for a monochrome look, with the red lipstick being the pop of color. I have been loving red lips lately, they are my go-to choice for when your outfit looks a little dull.
Hope you enjoy.

Здраво!
Како што можете да забележите, јас сум сега мачка. Ова би било погоден момент да си ја замислите "Мачка со девет животи" од Маја Гроздановска како пее во позадина.
Се започна една ладна ноемвриска ноќ кога барав на нешто да ги потрошам парите од картичката за онлајн купување, и го најдов ова преслатко шеширче. Јас, како голем љубител на различни видови на капи и шешири, решив да си ја купам, но морав да се воздржам при купување на хулахопките со мачки и маичката со мачка и што уште не затоа што... не. И еве сме еден месец подоцна, јас, капчето, монохроматска комбинација и црвен кармин.
Се надевам ќе ви се допадне постот.



2 comments:

  1. Преслатко е шеширчето! Ќе може да ми кажеш од која страна го купи? :)

    ReplyDelete