Friday, July 26, 2013

How I style: The high waisted shorts


Heloo my loves!
I am back with another post, and this time it's a "How i style" post, which i have done a couple of times on my blog.
This time i chose high waisted shorts. If you feel inspired on how you can style your shorts, but you don't have the burgundy colored ones, i would like to say that the color is not relevant at all. 
I have four pairings for you today. 


Здраво повторно!
Овој пат имам малку поразличен пост, се работи за повеќе начини на комбинирање на шорцеви со висок струк. Ако се инспирирате од овој пост и он комбинирањето не давајте бојата на шорцевите да ве кочи, или пак тоа што се со висок струк. На ист начин може да се искомбинираат и најобични тексас шорцеви кои сите ги имаме :)
Денес ви подготвив 4 начини на комбинирање.



Кликнете на Read more за поголеми фотографии :)


For the first styling i chose to go for a more cool and laid back but still stylish look. I paired my shorts with a simple T-shirt with an exposed shoulder.For accessories i chose a simple ring and a bracelet, a skinny belt that matches with the simple ballet flats with cute bows on them and to give a little more dimension i layered a polka dot scarf.

За првиот изглед сакав да постигнам кул и лежерен изглед. Ги искомбинирав шорцевите со обична oversized маица со голо рамо.За аксесоари се одлучив за мало прстенче и нараквица,тенко каивче  кое одговара со црните балетанки со слатки машнички на нив, и за комбинацијата  да има малку повеќе димензија додадов и марама со точки.


This is a more preppy/cute look for going out but not over-doing it. This time i paired the shorts with a denim short sleeve button up. And then it's time for the accessories - a black studded over sized clutch, a simple ring and a spiked bracelet. Of course we have our belt and to keep it more casual i wore my loafers.

Оваа комбинација е повеќе preppy/слатка и супер за вечерно излегување без да бидеме премногу дотерани. Овој пат шорцевите ги искомбинирав со тексас кошулка на кратки ракави. Со толку обична база како шорц и кошулка, време е да си поиграме со аксесоарите - over sized плик чанта, боцкаста алка, каивче и омилените лоаферки.


This is the third look, so i thought we would make this look a little bit more simple and everyday appropriate. Here i am pairing my shorts with a slouchy tank top and converse. I love adding converse to an outfit because it makes it look a little bit more casual and rocker-ish. Here we are mixing golds and silvers (like a boss :P ) with a gold choker necklace and a silver ring. And the belt is still there :D

Веќе сме на третиот изглед и се решив овој да биде по опуштен и секојдневен. Овде шорцевите ги искомбинирав со кежуал маичка и засекогаш омилените старки. Обожавам додавање на старки на било која комбинација. веднаш ја прават по опуштена и и даваат малку рокерски шмек. Овој пат мешаме златен и сребрен накит со златно ланче и сребрен прстен.


And we are down to the last look, and i though Hey, you either go big or go home right?
I would wear this look to a grocery store, maybe for a walk in the park in the afternoon, it's just so laid back! JOKING! This look is apparently a more dressed up look, ready to hit the town with your girlfriends.
As i said this look is an evening look, and if you go out in the evening it may be a little chilly, so i paired my shorts with a peplum striped top (P.S. It's actually a dress) and a black sleek blazer. Adding a bit of gold with the necklace and staking up some pearl bracelets. A clutch is a must for a dressy evening look and of course we can't forget the heels.
*I rarely wear heels, but as i said you either go big or go home :D

И еве сме, последниот изглед, последното комбинирање.
Јас оваа комбинација би ја носела за до продавница, можеби за на прошетка низ парк со пријателите. ШАЛА! Овој изглед очигледно е за вечерно излагање со другарки кога сакате повеќе да се дотерате. Бидејќи е вечерен изглед и можеби ќе биде по малку ладничко, шорцевите ги искомбинирав со пеплум топ (П.С. фустан е) и црно сако. Од аксесоари тука се црното плико, златно ланче и за алки се одлучив за бисерчиња.  И секако високи потпетици како шлаг на тортата.



xoxo Elena.

19 comments:

  1. Предобар пост, многу ги сакам овие Ways to combine постови, затоа што даваат страшно многу помогливи идеи за комбинирање, и следен пат кога ќе се мислам што да носам со шорцот - доволно е да ги погледнам сликиве.

    Јас веќе имам и фаворит, првата комбинација со марамата, едноставно ОДЛИЧНО! Можеш со таа комбинација да си направиш и цел пост за на блогот, на некоја урнебесна локација хаха, и автоматски имаш загарантирано успешен пост. :D

    Друго нешто, косата многу ми се свиѓа на сликиве. Не знам дали нешто и имаш правено, ама супер изгледа :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И мене ми е една од поомилените комбинации :D Мило ми е што ти се допаѓа :D

      Delete
  2. Super Elena ,predobro napraveno se gleda deka si go sakas blogot i sakame pocesto postovi .Pozdrav

    ReplyDelete
  3. Сите комбинации ми се допаднаа. Како најомилена би ја избрала онаа со старките и со сивата маичка :)

    ReplyDelete
  4. Одличен пост, ми се допаѓа како си ги искомбинирала, само не можам да се одлучам која комбинација ми е омилена, дали бр.1 или бр.4 ^-^
    Поздрав :)

    ReplyDelete
  5. Vtorata Kombinacija me voodushevi <3
    Predobar post mi dade inspiracija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мило ми е, тоа и беше намерата :D

      Delete
  6. Е па Елена,останува да ти симнеме капа :) Сум ти кажала и претходно, ти го правиш точно она што треба да го прави модна блогерка на твои години. Фантастични комбинации, одлично изграден стил, доследна, а сепак инвентивна. Се надевам дека девојките од твојата генерација ќе го следат твојот моден пример и ќе уживаат во младоста, ќе изгледаат убаво и модерно без разголување. Браво!

    ReplyDelete
  7. Hi, thanks for following my blog. I'm following you now :)

    http://amaliafajrina.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Пред да започнам имаш мала грешка во текстот на третата комбинација. Веќе сме на четвртиот изглед и се решив овој да биде по опуштен и секојдневен, оваа реченица конкретно. :)

    Друго, баш ми се допаѓа парчето кое го имаш одбрано. Како втор дел на старите комбинации каде ги имаш панталончињата како фармерки. :) Начин да се носат кратки или долги.

    Е сега, без разлика што сум љубител на старки и секоја комбинација со нив ми е сон, јас за фаворит ќе си ја одберам последната. Има нешто во тој preppy начин на носење, нешто посебно, а ти успеваш да вметнеш модерни елементи во тие комбинации па се добива супер рамнотежа. Ми се допаѓа благиот пеплум ефект на маичката, и тоа што ригите не се онаа стандардна досада. Интересно освежување, а балансирањето на кратките панталончиња и позатворениот горен дел остава ултра софистициран впечаток.

    Од мене добиваш голема пофалба.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поправено :D
      Мило ми е што ти се допаѓа!

      Delete
  9. I like the second look the most.

    http://thevulgariangirl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. I love all of your looks!! great blog!!

    Wanna follow each other on both bloglovin and GFC?

    Check out my Blog!

    i-eatfashion.blogspot.co.uk

    x

    ReplyDelete